Kapittel 6: Klassetur

 Vi var allerede kommet til lunsjen, men fremdeles hadde jeg ikke sett noe til Tobias. Jeg kjente skuffelsen bre seg i brystet på meg. Hva hadde jeg trodd? Han var sikkert bare høflig på grunn av at foreldrene var til stede.
 "Kom igjen, da! Bordet vårt venter på oss," klagde Iben. Vi satte kursen mot "bordet vårt", men noen satt der allerede. Gutten satt med ryggen mot oss, så vi kunne ikke se hvem det var. Men da jeg så naturfagsboka stikke ut av ryggsekken hans kjente jeg adrenalinet strømme ut i blodet mitt, og jeg klarte nesten ikke slutte å smile.
 "Tobias!" sa jeg og småløp bort til bordet. De andre jentene ble bare stående igjen og se på meg. Jeg satte meg ved siden av Tobias og vinket på de andre jente for at de skulle komme å sette seg de også. Tobias satt bare å så på og smilte til meg.
 "Dette er Anna, Emilie, Iben og Rebecca som vi bare kaller Becky." Jeg pekte på hver og en av dem ettersom jeg sa navnene deres.
 "Hei!" sa jentene i kor.
 Tobias sa hei tilbake, og vinket litt med den ene hånden. "Jeg heter Tobias, som dere sikkert har skjønt," sa han, og sende det der smilet til meg. Jeg ble helt varm innvendig.

 Vi satt lenge å snakket sammen, vi seks, og da det ringte inn til neste time takket jeg Tobias for at han hadde spist sammen med oss, men han selv sa at han hadde "lovet det" og at han "på en måte skyldte meg det", noe som egentlig var sant. Så forlot vi kantina og satte kursen for klasserommene hvor vi hadde den neste timen.

 

 Etterhvert som timene og dagene gikk var det like før vi skulle på klassetur.

 "Ååå, jeg kan bare ikke vente til vi skal være borte fra skolen i en hel uke!" jublet Becky. "Det kommer til å bli så spennende!"
 "Jeg gleder meg også," sa jeg. "Pappa har lovet meg en overraskelse til jeg kommet hjem igjen etter klasseturen."
 "Så spennende, da. Har du en mistanke om hva det kan være?" spurte Anna.
 "Aner ikke!" svarte jeg. "Han er alltid så hemmelighetsfull."
 "Men, men. Hva gleder dere dere mest til ved klasseturen?" spurte Anna. Vi andre svarte henne én etter én, og fortsatte å snakke om klasseturen hele friminuttet gjennom.

 Da jeg kom hjem begynte jeg å pakke med en gang. Mens jeg pakket bakte pappa boller som jeg kunne ta med på bussen når vi kjørte fra skolen. (Pappa er helt utrolig til å bake!) Senere spiste vi middag, jeg pakket meg ferdig og gikk til sengs. Som vanlig ble jeg liggende våken lenge og bare tenke. Jeg tenkte på alt det spennende vi kom til å oppleve på klasseturen, så mye gøy vi kom til å ha det. Alt det nye jeg kom til å kjøpe meg; spesielt bøker. Jeg hadde til og med skrevet en egen liste over bøker jeg hadde lyst til å lese og som jeg skulle se etter i ulike bokhandler på turen. Det siste jeg tenkte på før jeg sovnet, var at jeg ville sitte sammen med Tobias når vi kjørte fra skolen.

 Fredag 16. mai våknet jeg klokka 05.43. To minutter før vekkeklokka mi ringte. Jeg ble liggende noen minutter før jeg bestemte meg for å stå opp, og da jeg kom ned ca. et kvarter senere, var pappa allerede i full gang på kjøkkenet. Pappa hadde så mye lys på både på kjøkkenet og i stua at det føltes ut som det var midt på dagen, til tross for at det var bekmørkt ute og at jeg fremdeles var litt trøtt. Det flotte, brede smilet til pappa fikk meg nesten til å slippe fri noen gledestårer, så glad som han så ut. Vi satte oss ned og tok oss god tid til å spise frokost sammen.
 Da klokka begynte å nærme seg sju bestemte vi oss for å gjøre oss klare til å kjøre til skolen hvor klassen hadde avtalt at vi skulle møtes.

 Mens jeg satt i passasjersetet satte pappa bagen min inn i baksetet, for så å sette seg i førersetet. Han startet bilen, og vi kjørte av gårde i rettning ungdomsskolen.
 Vi hadde så vidt kjørt en kilometer da det skjedde. Lysene fra bilen som kom ned bakken til høyre for oss blendet meg, og i neste øyeblikk ble ørene mine tettet av en pipende lyd som ikke ville gi seg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kreativskriving

kreativskriving

15, Bardu

Hei! Jeg er en jente på 15 år. På fritiden liker jeg å lese, danse, høre på musikk, og ikke minst å skrive! Bloggen vil for det meste inneholde historier som jeg skriver selv, noen lengre enn andre, som jeg håper dere kommer til å like.

Kategorier

Arkiv

hits